Известие

Collapse
No announcement yet.

159 карета?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 159 карета?

Здравейте колеги,

Може ли някой да ми каже оригиналните номера на така прословутите чаши на полуоските на 1.9? Настроил съм се психически за нова чаша с трипод и искам да си поръчам. Благодаря

Виж тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=94572 и дай отзиви след като решиш проблема .
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

следя я аз, ама там нищо интересно, само номер на каре, но това не е решение.

Comment

Изтегли си ТекДок и ще имаш номера, както и взаимозаменяеми такива, също и производителите които правят артикулите. През Епер можеш да влезеш по рама и да си извадиш оригинален номер, съответно да го превъртиш през ТекДок и да видиш номер на производител, както и да провериш за какви коли става артикула. Това е магазинска програма с която работят магазините за авточасти. Тъпо е тук да искаш номера, защото може да стане грешка и после ще мрънкаш на някой че те е подвел.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          Изтегли си ТекДок и ще имаш номера, както и взаимозаменяеми такива, също и производителите които правят артикулите. През Епер можеш да влезеш по рама и да си извадиш оригинален номер, съответно да го превъртиш през ТекДок и да видиш номер на производител, както и да провериш за какви коли става артикула. Това е магазинска програма с която работят магазините за авточасти. Тъпо е тук да искаш номера, защото може да стане грешка и после ще мрънкаш на някой че те е подвел.
          Е що да е тъпо, нали форума е за помощ?!? А понеже имам и TecDoc и проверих по ePer, ама и в 2-те дават цялата полуоска. Но по спомен някой колега мисля беше казал цени някъде за чаша с каре, за това попитах.

Comment

Доколкото знам чашата върви само с полуоската, затова и няма отделен номер.

Ако питаш мене - вземай втора ръка от морга. Много е скъпа частта нова.
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Форума е за помощ, вярно е, но това с номерата може да е подвеждащо понякога.

На предната ми 156 (2.4/175кс) сменях трипода, та излизаше същия като на 159. Можеш да потърсиш втора употреба евентуално от такава 156ца или Ланчия Тезис със същия мотор. Вземаш юрнека и шублерче и така...
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                Доколкото знам чашата върви само с полуоската, затова и няма отделен номер.

Ако питаш мене - вземай втора ръка от морга. Много е скъпа частта нова.
                Така е, ще трябва да се проверява и разглобява моргаджийската да се провери състоянието. Иначе щом номерата са само с цяла полуоска ще ги проверя и ще постна цени тук само за сведение.

Comment

В ePER има доста части, които са окрупнени, както цялата полуоска например. В приложената снимка 1 се вижда бутонът, който се натиска за да се видят отделните части от окрупнения елемент. На снимка 2, част С е "чашката" с маншона. В случая С=3 или 71771190.
                  П.П. Примерът е изваден за 2.4 лява полуоска по VIN
                  Attached Files
                  Last edited by imbecile; d.m.y г., 21:53.
                  2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Първоначално публикувано от imbecile Покажи съобщение
                    В ePER има доста части, които са окрупнени, както цялата полуоска например. В приложената снимка 1 се вижда бутонът, който се натиска за да се видят отделните части от окрупнения елемент. На снимка 2, част С е "чашката" с маншона. В случая С=3 или 71771190.
                    П.П. Примерът е изваден за 2.4 лява полуоска по
                    VIN
                    Ей това е страхотна информация, не знаех за въпростното бутонче на епера и сега ми се изясни за което благодаря много.

Закачам и снимките на номерата за 1.9 150 к.с.
                    Attached Files

Comment

Я таман сте там, вижте дали съществува опорния лагер на дясната полуоска, който стои в алуминиева конзола закрепена на картера отзад. За колата от подписа примерно.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        Я таман сте там, вижте дали съществува опорния лагер на дясната полуоска, който стои в алуминиева конзола закрепена на картера отзад. За колата от подписа примерно.
                        Те като гледам неисвестните са много в епер-а така че или влез или дай рама, иначе не виждам как може са се погледне

Comment

Каква е алфата колега?
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTS

Comment

Първоначално публикувано от hristo 156 Покажи съобщение
                            Каква е алфата колега?
                            159 1.9jtd

Comment

Working...
                            X